Een BV als cliënt: weet jij met wie je zaken doet?

Weet jij met wie je zaken doet als je een nieuwe zakelijke cliënt, in de vorm van een BV, binnenhaalt? Een BV is niets meer dan een papieren tijger en daardoor lastig te doorgronden, zeker in een complexe holdingstructuur. Welke natuurlijke personen (UBO’s) zijn betrokken en wat is hun risicoprofiel? Niet iedere belanghebbende is even makkelijk traceerbaar, terwijl de Wwft wet- en regelgeving de identificatie en verificatie wel van je verwacht. De Modellengenerator helpt een handje.

Arbeidsovereenkomsten bij een franchise: hoe houd je als HR-professional controle?

Veel HR-professionals, werkzaam bij een franchisegever, vinden het een uitdaging om controle te houden over de vele contracten die bij de franchisenemers ronddwalen. Daarnaast worden ze door franchisenemers bestookt met vragen over bepalingen en wat te doen als het misgaat, zoals wanneer ze vergeten een arbeidscontract te verlengen. Hoe houdt u als HR-expert overzicht en hoe zorgt u ervoor dat ieder filiaal dezelfde én juridisch kloppende overeenkomsten gebruikt? In dit artikel geef ik u het antwoord.

P&O werk vereenvoudigen met Modellengenerator en Nmbrs

Het is voor Mirjam Pijpers, P&O Manager van de Lexxyn Groep, de ideale wereld: persoonsgegevens die automatisch vanuit Nmbrs worden gehaald voor het opstellen van een overeenkomst, zoals een arbeidscontract. Waarna met hetzelfde gemak een waterdicht contract wordt opgemaakt en opgeslagen in Nmbrs. Met daarbij de mogelijkheid tot digitaal ondertekenen door de medewerker.

Wwft en MOT check uitvoeren: kan dat in de Modellengenerator?

De Wwft kreeg lange tijd weinig aandacht. Kantoren zagen het als een administratieve verplichting en veel van hen dachten: ‘Het zal allemaal wel. De Wwft geldt toch maar op een select aantal zaken.’ Toch, dames en heren, komt de noodzaak dichterbij. Een groeiend aantal kantoren krijgt ermee te maken. Het aantal controles door toezichthouders neemt toe en wetswijzigingen over dit onderwerp worden doorgevoerd. Kortom, we moeten aan de bak, maar hoe voldoet u eenvoudig aan de Wwft wetgeving en de bijbehorende Melding Ongebruikelijke Transactie (MOT)?