Hoezo genereert u met onze contractgenerator hogere kwaliteit contracten?

We vallen direct met de deur in huis: met de Modellengenerator creëert u kwalitatief echt goede overeenkomsten. Ik weet het, dat is nogal een stelling. Toch blijkt uit de praktijk dat overeenkomsten die niet handmatig, maar met een geavanceerde contractgenerator worden gecreëerd, punctueler, actueler én foutloos zijn. Hoe dat komt vertel ik u hier.

Eenvoudig én kwalitatief sterk

De toegevoegde waarde van een goede contractgenerator, is dat u heel eenvoudig een ijzersterk contract voor uw klant genereert. Hierbij maakt het niet uit of het een arbeids-, vaststellings-, of bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst betreft. U profiteert van de eenvoud en snelheid (en daardoor van een hogere marge) en uw klant van de kwaliteit.

Door te werken met een innovatieve tool voor contractcreatie, voorkomt u het maken van menselijke fouten. Welke fouten u handmatig kunt maken zette ik in een vorig blog voor u op een rij. Er zijn een paar redenen te benoemen waarom de contracten die u geautomatiseerd creëert met de Modellengenerator, een hoge standaard kennen:

 1. Geautomatiseerde beslisbomen
  De ingebouwde beslisbomen, ook wel workflows (of onlangs door een klant zelfs ‘quiz’) genoemd, zorgen ervoor dat alle relevante variabelen de revue passeren. Afhankelijk van welk contract u wenst op te maken, volgt u, aan de hand van een interactieve vragenlijst, een beslisboom. U voorkomt hiermee dat variabelen niet overal consequent worden doorgevoerd.

  Stel, u maakt handmatig een contract voor ‘bepaalde tijd’ op. Helaas vergeet u verder in het document de geldige opzegtermijn, behorende bij dit contract, te wijzigen. Hierdoor stuurt u helaas een incorrect contract uit. Deze fouten worden met de inzet van een contractgenerator niet meer gemaakt. Dit geldt overigens ook voor bijvoorbeeld foutieve artikelverwijzingen etc.
 2. Contracten worden door advocaten opgesteld en onderhouden
  De teksten binnen onze contractgenerator, worden door advocaten geschreven en up-to-date gehouden. Wet- en regelgeving is aan verandering onderhevig. In de Modellengenerator worden nieuwe wetten en regels direct toegepast op alle relevante overeenkomsten. Zo werkt u altijd conform de laatste wet- en regelgeving.
 3. Ingebouwde koppelingen voor de volledigheid
  Online vindt u diverse online calculators om transitievergoedingen te berekenen. Allemaal even eenvoudig en snel in gebruik. Alleen zien we dat bijna al deze online tools niet het juiste bedrag berekenen. Hoe minimaal het verschil ook is, deze vergoeding dient gewoonweg te kloppen. Voor iedereen.

  Het is daarom van wezenlijk belang te werken met accurate tools. Niet alleen voor een transitievergoeding, maar ook voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een PEP-check. Over dit laatste onderwerp schreef ik een stukje in mijn laatste blog. Een eigentijdse contractgenerator biedt u deze tools. Zo kunt u kwalitatief en volledig werk leveren.
 4. Meer tijd over voor kwalitatief hoogstaand advieswerk
  Het opstellen van kwalitatief hoogstaande overeenkomsten, aan de hand van een contractgenerator, kent nog een ander voordeel: u houdt meer tijd over voor gespecialiseerd advieswerk. Door te werken met de Modellengenerator kunt u dit contractwerk uitbesteden aan ondersteunend personeel. Hierdoor heeft u meer tijd voor het specialistisch (advies)werk met een hogere tariefstelling. Op die manier kan het automatiseren van standaardwerk voor ondersteunend personeel, bijdragen aan het leveren van een kwalitatief hoogstaande dienstverlening.

Bent u benieuwd naar de toegevoegde waarde van de Modellengenerator voor uw organisatie? Neemt u dan gerust contact met mij op via Aart@Modellengenerator.nl.