Wist u dat u de Modellengenerator ook mobiel te gebruiken is?

De Modellengenerator is niet alleen beschikbaar via uw desktop, maar ook via uw smartphone of tablet. Nu vraagt u zich vast af wanneer u, als u niet de beschikking heeft over een PC of laptop, toegang tot een contractgenerator nodig heeft? Dat leg ik u hieronder uit, aan de hand van enkele toepassingen uit de praktijk.

Praktijkvoorbeelden mobiele toepassing

Voor de mobiele inzet van de Modellengenerator zijn verschillende redenen te bedenken. We vroegen een aantal gebruikers van de Modellengenerator om voorbeelden uit de praktijk.


“Ik persoonlijk vind het fijn om een reeds eerder opgesteld contract met de betrokken partijen aan tafel door te nemen en ter plekke aan te passen. Hiervoor gebruik ik dan de jumplist binnen de Modellengenerator. Zo ben ik snel bij het betreffende onderdeel en pas dat - onder toeziend oog van de betrokkenen – aan. Binnen een mum van tijd hebben alle partijen de herziene versie in hun mailbox.”

“Als ik in gesprek ben met een sollicitant, creëer ik een positieve beleving als ik direct een eerste versie van een arbeidscontract kan opmaken. Gedurende het gesprek vul ik samen met de kandidaat de diverse variabelen in, waarmee je natuurlijk ook gelijk de foutmarge verkleind. Na afloop van het gesprek stuur ik het contract direct door naar de sollicitant, zodat hij/zij het thuis op z’n gemak kan doorlezen. Bovendien scheelt deze manier van werken mij behoorlijk wat tijd. Eenmaal terug achter de werkplek hoef ik immers geen contract meer op te maken en kan ik gelijk verder met mijn andere werkzaamheden. Het kan niet anders dan dat deze snelle manier van werken een positieve indruk van onze organisatie achterlaat.”

“Het is prettig dat contracten die zijn gemaakt en reeds verstuurd, bij een gezamenlijke check direct kunnen worden aangepast. Zo had ik laatst te maken met een vastgoedovereenkomst, waarbij in een later stadium afspraken moesten worden vastgelegd rondom asbest. Dat kon ik direct doen en de betrokkenen de nieuwe versie overhandigen.”

“Ik vind het ontzettend fijn dat ik vanuit de trein, na een klantbezoek, direct vanaf mijn telefoon een opdrachtbevestiging kan opmaken en versturen. Dat scheelt weer werk op kantoor. Bovendien laat ik met deze snelle manier van schakelen een positief gevoel achter.”

Hoe werkt deze mobiele toepassing?


Het gebruik van de Modellengenerator via een smartphone of tablet is exact hetzelfde als via de desktop. Dit komt omdat u via één en dezelfde webpagina inlogt. Op uw scherm ziet u de modellen zoals u die altijd ziet.

Betreft het een bestaand contract dat moet worden aangepast? Dan gaat u via de jumplist eenvoudig naar het onderdeel dat u wilt aanpassen.

U kunt onderweg gebruikmaken van alle functies. Zo voert u bijvoorbeeld net zo makkelijk een bestuurdersuitvraag uit als op kantoor. Dit geldt ook voor een UBO check. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot het internet.