De Modellengenerator, is dat ook interessant voor de advocatuur?

De Modellengenerator is een tool die veelal gebruikt wordt door zakelijke dienstverleners. Dit zijn niet alleen accountants of vastgoedbedrijven, we zien dat de advocatuur een steeds grotere groep gebruikers wordt.

Maar waarom zou u als advocaat gebruik willen maken van de Modellengenerator? U bent immers prima zelf in staat juridisch waterdichte contracten en overeenkomsten op te stellen.

Juridische kennis altijd up-to-date

Wellicht maakt u zelf gebruik van modellen als Word sjabloon. Van tijd tot tijd controleert u deze natuurlijk op juridische correctheid. En zodra u het desbetreffende model gebruikt om een overeenkomst op te stellen, knipt/plakt u er de juiste NAW-gegevens in en voegt u handmatig bepaalde variabelen of losse paragrafen toe. Het vergt wat tijd, maar het contract is altijd correct en op maat gemaakt. De kwaliteit die een contractgenerator wellicht lastig kan evenaren.

En dat klopt. Een contractgenerator bouwen die tot in ieder detail altijd een perfect kloppende overeenkomst uitspuugt, vraagt om veel kennis en tijd. De advocaten die de modellen van de Modellengenerator bouwen, komen dan ook uit de praktijk. Zij voeden de tool vijf dagen in de week, al hun actuele kennis en elke overige situatie die zij ooit zijn tegengekomen wordt gelijk in onze tool verwerkt. Hierdoor kunt ook u als advocaat volledig vertrouwen op de deskundigheid van de Modellengenerator.

Besparing van tijd en kosten

Middels een intelligente beslisboom, en een handige jumplist, wordt ervoor gezorgd dat bij het opstellen van een overeenkomst geen stap wordt overgeslagen. Alle belangrijke informatie wordt uitgevraagd en aangepast aan de specifieke situatie van uw cliënt. Mede hierdoor is het mogelijk om het opstellen van contracten en overeenkomsten uit te besteden aan een ondersteunende collega. Zo kan bijvoorbeeld ook een administratief medewerker, zonder enige juridische basiskennis, een foutloze overeenkomst opstellen. Na afloop kan de eindverantwoordelijke, middels het overzichtelijke auditfile, in één oogopslag zien of daadwerkelijk alle elementen correct zijn ingevoerd.

Zo bespaart u niet alleen tijd, het is kostentechnisch natuurlijk ook zeer voordelig om het opstellen van de overeenkomst uit te besteden.

Kwaliteit, tot in de kleinste details

Om in deze sector met automatisch gegenereerde overeenkomsten te kunnen werken, moet de kwaliteit van de tooling ontzettend hoog zijn. Immers, wanneer uw client een overeenkomst ontvangt waaraan hij kan zien dat deze geautomatiseerd is opgemaakt, dan vraagt hij zich ongetwijfeld af waarom daar een bepaalde prijs voor betaald moet worden. De Modellengenerator voorziet in deze kwaliteit, zelfs wanneer we naar de kleinste details kijken.

Over alle zelfstandig naamwoorden is nagedacht en bepaald of deze mannelijk of vrouwelijk zijn. ‘Zijn / haar’ zie je daardoor in geen enkel contract van de Modellengenerator, iets dat in de meeste geautomatiseerde overeenkomsten vaak wel het geval is. Betreft het een mannelijke vorm, dan wordt het hele contract hierop aangepast. Hetzelfde geldt voor één of twee kopers. Betreft het twee kopers dan wordt alles aangepast naar meervoud, ook de werkwoordvervoegingen. Nog een klein detail: bij een gemiddeld contract staan onderaan alle pagina’s initialen vermeld. Zo ook op de laatste pagina, de plek waar ook het handtekeningveld zich bevindt. Compleet overbodig, en dat soort kleine rariteiten vind je in de Modellengenerator niet terug.

Deskundigheid, efficiëntie en kwaliteit. Met de Modellengenerator profiteert u optimaal!

Wilt u weten hoe de Modellengenerator ook voor uw kantoor van toegevoegde waarde kan zijn? Vraag dan nu uw gratis demo-account aan of neem contact op met Aart@modellengenerator.nl

Dit artikel is ook gepubliceerd in het Lexxyn Groep magazine Legal&Tech editie 2. Het volledige magazine kunt u hier lezen.