De elf verschillen tussen een Word-sjabloon en interactieve modellen

In de vorige blog won het werken met slimme (interactieve) modellen het van Word-sjablonen en wel op basis van tijdbesparing. We houden maar liefst acht werkweken per jaar over door de Word-sjablonen uit te zwaaien en op een interactieve manier overeenkomsten samen te stellen. In een matrix belichten we nu de functionele kant en maken we de 11 fundamentele verschillen inzichtelijk.

Geautomatiseerd opstellen van contracten

Accountantskantoren maken veel gebruik van Word-sjablonen om overeenkomsten, zoals arbeidscontracten, op te stellen. Het werken met ‘meedenkende’ modellen is hiervoor een interessant alternatief. Aan de hand van uiteenlopende templates, aangevuld met interactieve vragen, creëert iedere medewerker snel en foutloos standaarddocumenten van hoge kwaliteit.

Slim meedenken maak het verschil

Of u nu werkt met een Word-sjabloon of slimme contracten van een applicatie zoals de Modellengenerator, de werkzaamheden zijn in de basis hetzelfde. U kiest het juiste model, zorgt dat de juiste gegevens voorhanden zijn en dat de overeenkomst correct en actueel wordt uitgestuurd. Alleen, op detailniveau maken elf ogenschijnlijk kleine functionaliteiten een essentieel verschil. Slim meedenken van online applicaties is waar we in 2018 voordeel kunnen behalen.

Wezenlijk verschil op detailniveau

In bijgaande matrix ziet u de toegevoegde waarde van slimme modellen op basis van aanvullende functionaliteit in één oogopslag. De Modellengenerator biedt modellen op diverse rechtsgebieden aan, die altijd up-to-date zijn aan de actuele wet- en regelgeving en waarbij wettelijke verplichtingen zijn opgenomen. Aan de hand van vragen wordt het document geheel op maat en volledig geautomatiseerd samengesteld. Het voorziet in een auditfile voor een snelle controle door de accountant. Dit is handig, als ondersteunend personeel aan de hand van de slimme modellen de documenten samenstelt. De accountant screent en keurt deze overeenkomst snel via een auditfile goed (of af), waarna het document direct vanuit de applicatie gemaild kan worden.
 
Kortom, bespaar én veel tijd én profiteer van extra functionaliteiten door te werken met een applicatie zoals de Modellengenerator. Slim werken met een interactieve tool zorgt voor onderscheidend vermogen.

Download hier de infographic

Ervaring uit de praktijk
Paul Pronk, bedrijfsjurist van Salarisfactory, vertelde in het onlangs verschenen interview over zijn ervaring met de Modellengenerator: ‘Op basis van de toch al noodzakelijke data voor de salarisadministratie en een aantal ‘slimme’ vragen vanuit de Modellengenerator wordt een juridisch contract opgesteld conform wetgeving.’